Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Кадър: БТВВъншният министър Екатерина Захариева обяви в Лице в

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgКадър: БТВВъншният министър Екатерина Захариева обяви в Лице в
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Четирима българи са в Ухан и искат да се върнат. Няма да ги оставим в беда

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Кадър: БТВ

Външният министър Екатерина Захариева разгласи в „ Лице в лице ” по БТВ, че четирима българи живеят в китайския Ухан, който е под карантина поради ковид.

Захариева подсигурява, че държавното управление следи ситуицията към тях и има подготвеност да ги прибере със аероплан, в случай че се наложи.

„ Има основана специфична група, координираме дейностите си и с други европейски страни. Четирима са българските жители в Ухан, откъдето потегли болестта. Други четирима българи имаме със смесени бракове в други градове в Китай.

В непрекъснат контакт сме с тези жители. Няколко са страните, като Франция и Германия, които споделиха, че ще изпратят самолети. Американците също ще изпратят, само че знаете, че градът е затворен поради карантина и през днешния ден аероплан на Съединени американски щати не е получил позволение за кацане.

Следим обстановката, благодарим на екипа ни в Пекин. В подготвеност сме да изпратим държавния аероплан. Министерството на здравеопазването също има група.

Никоя друга страна още не е извела свои жители от Китай.

Моля, родителите на тези българи да са спокойни, няма да ги оставим в неволя, работим по всички канали, вършим всичко допустимо.

Тези четиримата българи желаят да се върнат. ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР